Hypnotherapie

 

Wis je dat echte hypnose ........

 

* Je leven snel en blijvend kan veranderen,

 

* Een slaagkans van bijna 95% heeft,

 

* Bijna 100 keer sneller werkt dan psychotherapie en gedragstherapie,

 

* In België vrijwel nergens uitgevoerd wordt door hypnotherapeuten,

 

* Uit korte, krachtige sessies bestaat,

 

* Een fantastische en heerlijke ervaring is,

 

* Je van vrijwel elk probleem kan verlossen,

 

* Ervoor zorgt dat je lekker niets hoeft te doen om echte hypnose te ervaren.

 

Maar wat is echte Hypnose dan?

 

Echte hypnose is een heel sterke tool die je van jezelf al hebt: de innerlijke kracht om dingen te bereiken die je werkelijk nooit voor mogelijk hield. Zeg maar "uw beste ik". Echte hypnose is dus geen langdurende ontspanningstherapie, waarbij je misschien wel in een staat van trance en/of hypnose zou kunnen gaan. Nee, echte hypnose gaat direct naar de oplossing die je zoekt, om het zo snel en effectief mogelijk blijvend op te lossen, wat het ook is! Het is volgens onze cliënten een werkelijk uniek mooie ervaring. 

 

 

Het gerenommeerde magazine "Psychotherapie", Vol.7/1, na een diepgaand 3-jarig onderzoek, na aanvulling WLM®: 

 

 

Percentage Herstel Aantal Sessies Totaal

 

Echte Hypnose 95 % 1 < 1 uur

 

Hypnotherapie 93 % meer dan 2 6 weken

 

Gedragstherapie 72 % 22 6 maanden

 

Psychotherapie 38 % 600 11+ jaar

 

 

Wat is hypnosetherapie?

 

Bij hypnotherapie wordt hypnose ingezet als middel tegen psychische en lichamelijke klachten. Hypnose is zelf geen therapie, maar wel een hulpmiddel om therapeutische doelen te bereiken. Door direct in contact te komen met het onderbewustzijn kunnen we dit als het ware gaan “her programmeren”, en slechte gewoontes (bv. roken) omzetten in goede gewoontes.

 

Werkwijze hypnotherapie?

 

Hypnose is een toestand waarin het bewustzijn ontspant en het onderbewustzijn aandachtig is. Het is een toestand waarin er een directe toegang is tot het onderbewustzijn. Iedereen gaat regelmatig en spontaan in één of andere vorm van hypnose. Bijvoorbeeld als je een spannend boek leest of een boeiende film kijkt en even “helemaal weg” bent. Je hebt vast en zeker al eens voorgehad dat iemand je op dat moment aansprak en dat je heel oprecht zei “ik heb je helemaal niet gehoord!”. Of wanneer je tijdens het autorijden plots al veel verder bent dan je dacht en je een stuk van de route “gemist” hebt. Op zo’n moment ben je eigenlijk in een lichte vorm van hypnose.

 

Hypnose is geen slaap!!!!!

 

Hypnose is een vorm van verhoogde concentratie die sterk naar binnen is gericht, maar je blijft alert en bewust van wat er in je omgeving gebeurt. Je kan ook niet tegen je wil worden gehypnotiseerd. Je moet er voor open staan en het zelf willen. Je doet het bij wijze van spreken zelf en de hypnotherapeut begeleidt je als het ware in je zelfhypnose. Hypnose wordt door de meeste mensen als zeer aangenaam ervaren.

 

Meestal is 1 sessie voldoende om blijvend resultaat te hebben. Wanneer de problematiek wat complexer is kan het gebeuren dat een vervolgsessie nodig is om het effect te versterken. De virtuele maagband bestaat uit 5 sessies.

 

Indicaties Hypnose-therapie?

 

De mogelijkheden van hypnose zijn zeer uitgebreid. Hieronder een overzicht van vaak voorkomende toepassingen:

 

* Gewichtsverlies

* Stoppen met roken, verslaving

* Depressie, burn-out.

* Stress en stress gerelateerde problemen, concentratieproblemen, tics

* Pijnbeheersing (chronische pijn, fantoompijn)

* Slaapproblemen, verbetering slaappatroon

* Fobieën, angsten

* Angst voor tandarts

* Zelfvertrouwen, zelfbeeld, spreken voor groepen, faalangst

* Nagelbijten

* Seksualiteit (bv. libido, vaginisme, impotentie)

* Emotie- en gedragsbeheersing/aanpassing

* Chronisch vermoeidheidssyndroom (CVS)

* Prikkelbaar darmsyndroom (PDS).

* Allergieën

* Slaapwandelen

* Trauma verwerking

* Zelfhypnose leren

 

Hoe werkt hypnose ?

 

Zoals je in de afbeelding ziet wordt jouw positief voornemen/suggestie niet toegelaten vanwege de kritische factor. De kritische factor houdt niet van verandering! Alleen bij langdurige herhaling, bij een schokkende gebeurtenis of door middel van hypnose laat de kritische factor informatie door.

In de hypnose wordt op niveau van het onderbewustzijn, waar jouw patronen en gewoonten zich bevinden, gewerkt. Nieuwe keuze mogelijkheden voor gewenst gedrag en/of gevoel worden hieraan toegevoegd door middel van positieve suggesties.

Hypnose is een heerlijke vorm van ontspanning, waarbij de kritische factor omzeilt wordt zodat acceptabele en selectieve gedachten daadwerkelijk worden opgenomen.

 

 

Hypnose is een toestand waarin het bewustzijn ontspant en het onderbewustzijn aandachtig is.

 

Kort gezegd: hypnose is een staat van trance onder begeleiding van de hypnotiseur. Trance is dan weer een staat van hyperfocus. Wie in trance verkeert, is zo scherp gefocust dat al de rest hem of haar even ontgaat. Een goed voorbeeld is een kind dat een videospelletje speelt: totale focus — het kind verkeert in trance. Als een ouder zegt dat het etenstijd is, hoort het kind het niet eens! De ouder moet zichzelf herhalen, of harder spreken, of op één of andere manier de aandacht van het kind opeisen om het kind uit de trance te halen. Op dat moment is de hypefocus op het spel weg.

 

 

Trance is een volledig natuurlijk fenomeen, en is dus niets om bang voor te zijn. We gaan overigens allemaal elke dag verschillende keren spontaan in trance, hetzij door een goed boek te lezen, een spel te spelen, gefascineerd naar iemand te luisteren, een bekende route met de auto te rijden, noem maar op.

 

Vaak gaat dit gepaard met diepe lichamelijke ontspanning, maar wie in hypnose is, slààpt NIET en is niet onbewust, dat is één van de populaire mythes die over hypnose de ronde doen. Wie in hypnose is, neemt nog steeds alles in zijn omgeving waar, zoals geluiden en geuren. Een deel van de tijd heeft men ook de ogen open en heeft men een gesprek met de hypnotiseur.