Chronische of andere pijn

Pijn & Migraine:

 

Hoe ervaren wij pijn? Hoe komt een signaal bij ons binnen en hoe verwerkt ons lichaam dit signaal?

Recent wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat een signaal als eerste wordt opgepikt door ons hart. Ons hart stuurt het signaal naar ons brein om vervolgens omgezet te worden in een fysieke

beleving: PIJN. Het zenuwstelsel stuurt het signaal als pijn naar het lichaam. Het is een teken dat er iets niet goed is. Bij duidelijke oorzaken, zoals een gebroken arm of een duidelijk zichtbaar letsel is dat een onderdeel van het al oude “overleven”.

Het is functioneel; het lichaam moet helen en daartoe moeten we rust houden. Na enige tijd is de wond genezen en kunnen we weer overgaan tot de orde van de dag. Het leed houdt op te bestaan.

 

Chronische pijn:

 

Hoe anders is dat met chronische pijn?

Als chronische pijn begint, gaan we er van uit dat deze nooit meer weg zal gaan. Vaak is er medisch en fysiek geen directe aanleiding voor de narigheid en dan begint de zoektocht.

Meestal hebben we veel artsen bezocht en hebben we te horen gekregen dat we er mee moeten leren leven. Het zal namelijk nooit meer weg gaan. En wat de dokter zegt is natuurlijk waar.. toch?

Chronische pijn drukt een zwaar stempel op ons en heeft een behoorlijk negatieve invloed op ons dagelijks leven.

Hoe lossen wij dit op?

 

Vanuit mijn praktijkervaring, en die van anderen, blijkt veelvuldig dat er achter elke chronische pijn veelal een trauma ligt. Een trauma dat ligt te wachten om door hypnotherapie te worden weggenomen. Als de pijn aanwezig is, wil ons lichaam ons iets vertellen. Daarom ligt de oplossing in ons onderbewustzijn.

Met hypnose kunnen wij in het onderbewustzijn veranderingen aanbrengen. Wij focussen ons dus niet op de medische redenen, maar op de mentale redenen van jouw pijn:

 

* Heb jij bijvoorbeeld op emotioneel vlak iets ernstigs meegemaakt?

* Ben jij jarenlang gedomineerd door een overmatige hoeveelheid stress?

* Ben jij vroeger seksueel misbruikt?

* Heb jij een (extreem) narcistische partner?

* Werd jij nooit als belangrijk beschouwd?

 

 

Dit zijn slechts enkele voorbeelden van trauma’s die zich, zelfs na normale therapie, nog schuilhouden in ons onderbewustzijn. Trauma’s kunnen daarbij een enorme impact op ons hebben, wat zich kan uiten in de (chronische) pijn.

 

Wist je dat ons onderbewustzijn verantwoordelijk is voor 95% van onze handelingen en emoties ?!

Hoe kan Hypnose bij MAGNESTIX u helpen?

 

Door middel van hypnose gaan we meestal in 1 sessie soms zijn er meerdere sessies nodig, in ons onderbewustzijn op zoek naar de oorzaak van het trauma, zodat we het op een snelle en effectieve manier kunnen oplossen.

 

“Het werkt toch niet.”

Je kunt er natuurlijk voor kiezen om het niet te doen. Je kunt weg klikken, omdat je ervan overtuigd bent ‘dat het toch niet werkt‘. Bedenk dan wel: jij blijft met deze pijn rondlopen. Het is echter helemaal niet nodig om langer rond te lopen met deze pijn! Kies voor een beter leven en haal het beste uit jezelf!

 

Voor meer info of een afspraak neem dan contact op met MAGNESTIX.