Angsten

Angsten en Fobieën:

 

Angst is een natuurlijke onderbewuste reactie op een specifieke situatie waarbij men het gevoel heeft de controle te verliezen over zichzelf en/of de situatie. Het is dus een perfect onbewust programma dat de taak heeft om ons te beschermen tegen gevaar.

Er zijn situaties waarin het onnodig is om angst te ervaren, waarbij ons ‘alarmsysteem’ duidelijk uit balans is. Je weet dat het niet nodig is, maar toch reageer je alsof het een angst is. Goede voorbeelden van  angsten zijn:

 

* Hoogtevrees

* Tunnelvrees

* Straatvrees

* Vliegangst

* Claustrofobie

* Angst om auto te rijden

* Liftangst

* Angst voor spinnen, honden, muizen, katten etc.

* Faalangst

* Verlatingsangst

* Enz ……..

 

Als je de angst en/of fobie wilt wegnemen, is het van belang je te richten op het onbewuste en het verleden; daar waar de angst verankerd en ontstaan is.

Alle angsten zijn middels hypnose op vergelijkbare wijze op te heffen. Het gaat erom dat de angst gewist wordt alsof het er nooit is geweest. Er zijn écht geen langlopende therapieën, antidepressiva of heftige confrontaties nodig om van je angst of fobie af te komen.

Hypnose biedt hiervoor de oplossing. Meestal is dit in 1 sessie verholpen soms zijn er meerdere sessies nodig.

Sociale fobieën:

 

Het kan ook zijn dat jij sociale angsten ervaart. Er zijn verschillende vormen van sociale angsten/fobieën.

Goede voorbeelden daarvan zijn:

 

* Spreken in het openbaar

* Presentatieangst

* Extreme verlegenheid

* Bloosangst

* Hele erge onzekerheid

* Enz …..

 

Deze sociale angsten kunnen op carrièrevlak erg belemmerend zijn.

De lichamelijke reacties zijn onder meer het heel warm krijgen, buikpijn, transpiratie, een rood hoofd, ongemakkelijk voelen, braakneigingen, trillingen en paniek. Een sociale fobie of angst heeft altijd te maken met andere mensen, maar daar schiet je niets mee op. Je kunt het namelijk niet wegdenken.

 

Voor meer info of een afspraak neem dan contact op met MAGNESTIX.